Tie yrittäjänä on ollut pitkä ja värikäs

Urani siivousyrittäjänä alkoi syksyllä 2001. Tyttäreni Amanda oli juuri syntynyt ja Suomessa kärsittiin lama-ajan rippeistä. Suoritin siivousalan ammattitutkintoa oppisopimuksella Jokioisten kunnalla, kun yksi ystäväni kysyi, alkaisinko siivota hänen kotiaan. Aloitin hänellä, eikä aikaakaan kun lisää ystäviä kysyi, alkaisinko siivota heilläkin. Ja seuraavalla. Ja seuraavalla. Siitä se sitten lähti! Pian töitä alkoi olla niin paljon, etten oikeastaan kerinnyt olla kunnolla kotonakaan. Se oli kunnon sysäys siivousalalle. 

Olin myös Parman palkkalistoilla siivoojana tuohon aikaan. Kun sain ammattitutkinnon valmiiksi ja perustin oman yrityksen, piti minun irtisanoutua Parmalta. Silloin työsuhde vaihtuikin asiakassuhteeksi ja jatkoin heillä siivoamista oman firmani nimissä. Jaana Harju Siivouspalvelu -niminen yritykseni alkoi siis heti tehdä myös yrityssiivouksia.

Tein töitä monta vuotta yksin. Palkattuani ensimmäisen työntekijän homma alkoi nopeasti kasvaa. Monta vuotta painettiin 4-5 työntekijän voimin. Vauhti oli kova ja eteen tuli kaikenlaista. Vastaan tuli lopulta myös huonompia aikoja ja vuonna 2015 Siivouspalvelu teki konkurssin. 

Ajattelin, että minun työni alalla loppuu siihen, enkä enää jatka. Konkurssin jälkeen kuitenkin muutama Siivouspalvelun entinen työntekijä ilmoitti, että jos jatkan, he lähtevät mukaani! Kun myös useat asiakkaat kertoivat jatkavansa asiakkaanani jos vain jatkan vielä siivouksia, syntyi Jamske. Työntekijäni ja asiakkaani eivät hylänneet minua. Se antoi voimia jatkaa ja sitten alkoikin hurja kasvu! Työntekijöitä on nyt yhteensä 24, joista suurin osa Jamskella ja osa Puhtoisella, joka perustettiin Jamsken rinnalle vuonna 2020.

Pitkää päivää on saanut painaa, eikä loppua näy! Olen ollut 23 vuotta siivousalalla ja sitä ennen pidin grillikioskia 19-vuotiaasta, joten yrittäjätaivalta on takana jo tovi. Luonteeni on sellainen, etten pysy paikoillani hetkeäkään. Äitiyslomallanikin myin Tupperwarea ja mausteita. En ole lainkaan sohvalla makoilija, vaikka sitäkin olisi varmasti hyvä välillä edes yrittää!

Siirry takaisin sivun alkuun